Ruszinkó Ádám szerint jelenleg még nem áll rendelkezésre előterjesztés a kártyarendszer átalakításával kapcsolatban.
A SZÉP-kártya bevezetésének célja eredetileg a belföldi turizmus élénkítése volt, ehhez képest az évek során a vendéglátás célú felhasználás egyre dominánsabbá vált. Az ágazati szereplők többször jelezték már a szaktárcának, hogy a folyamat nem a kedvükre való, ezért több olyan javaslattal is előálltak, amelyek előnybe hoznák a szálláshelyeket az éttermek kárára. A minisztérium érdemben mérlegel minden beérkezett elképzelést, módosítási javaslatot, jelenleg azonban nincs napirenden a kártyarendszer átalakítása - mondta Ruszinkó.
A lap szakmai körökből úgy értesült, a hazai szállodaipar lobbierejének nyomására a nemzetgazdasági tárca komolyan mérlegeli a jogszabály-módosítást, és ha nem is valamennyi étteremtípust sújtana a felhasználás szigorítása, a gyorséttermeket például biztosan.
A KSH adatai szerint a vendéglátásból származó árbevétel tavaly összesen 6 milliárd forint volt, 11 százalékkal több a 2013. évinél, és ennek jelentős részét adták a SZÉP-kártyás költések - írta a lap.