Vissza nem térítendő támogatást igényelhetnek megváltozott munkaképességűek foglalkoztatásához a munkaadók - derül ki az Emberi Erőforrások Minisztériuma felhívásából. Pályázatot beadni olyan akkreditált munkaadók jogosultak, akiknél a megváltozott munkaképességű munkavállalók havi létszáma a 30 főt eléri, vagy arányuk az összes munkavállalóhoz képest a 25 százalékot meghaladja.

Támogatást igényelni a munkahelyek rehabilitációs célú átalakítása keretében új munkahelyek teremtéséhez illetve azok átalakításához lehet. A rendelkezésre álló keret 620 millió forint, egy munkaadó új vagy átalakított munkahelyenként 2 240 ezer forint támogatást igényelhet.

A támogatást az Emberi Erőforrások Minisztériuma nyújtja, a pályázati eljárást lebonyolító szervezet a Nemzeti Rehabilitációs és Szociális Hivatal (NRSZH). A pályázatot elektronikus úton kell benyújtani az NRSZH pályázatkezelő rendszerén keresztül 2013. október 24-ig. A pályázati dokumentáció letölthető az NRSZH honlapjáról (www.nrszh.kormany.hu).