Nem tartalmazott minősített adatot az a laptop, amelyet március elején loptak el a paksi atomerőmű egyik vezetőjétől - közölte a Hír TV-vel a rendőrség. A Belügyminisztérium sajtófőnöke, Samu Attila is azt nyilatkozta a nol.hu-nak, hogy nem voltak titkos adatok azon az öt pendrive-on, amelyet Budapesten loptak el egy autótóból. A paksi vezető a Belgrád rakparton állt meg március elején, a hordozható számítógépét a kocsiban hagyta, amelyet feltörtek, és elvitték belőle a táskát. Sajtóhírek szerint a laptopban voltak a paksi bővítés egyes tervei.

Az öt pendrive közül három tartalmazott a Paks 2-projekt előszítésével kapcsolatos gazdasági adatokat, de azok még üzleti titoknak sem minősülnek - írta a nol.hu. A rendőrség mégsem kezeli "mezei autófeltörésként" az esetet, lévén, hogy az ügyben a BRFK Kiemelt ügyek főosztálya nyomoz lopás gyanújával. Ugyanakkor sem az Nemzeti Nyomozóidora, sem az Alkotmányvédelmi Hivatal nem foglalkozik az esettel, ami azt látszik megerősíteni, hogy nem voltak "komoly" titkok az ellopott pendrive-okon.

Ugyanakkor tény, hogy - mint azt Samu Attila a nol.hu-nak elmondta - a rendőrség egyelőre csak a meglopott paksi vezető vallomásából tudja, hogy nem voltak titkok az eltulajdonított adathordozókon.

A HírTV szerint a rendőrök végigjárták a forgalmasabb számítástechnikai üzleteket, hogy használt laptopok után érdeklődjenek - vagyis azt feltételezték, hogy a tolvaj túladott a gépen.