A tárca péntek reggel megjelent közleményében azt írja, hogy a mai napon a 95-ös benzint Magyarországon átlagosan 610 forintért, míg a dízelt 629 forintos átlagáron árulják.

Ehhez képest a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) legfrissebb adatai alapján a szomszédos országokban a benzin átlagára 606 forintot, míg a gázolajé 611 forintot ért el – írják. Az NGM szerint ez arra mutat rá, hogy a magyarok többet fizetnek az üzemanyagért, mint a régió többi országban, egész pontosan 4 forinttal többet a benzinért, és 18 forinttal többet a gázolajért.

A kormány álláspontja továbbra is változatlan: elfogadhatatlan és  igazságtalan, hogy a magyar családok többet fizessenek az üzemanyagért, mint a szomszédos  országok lakosai – emelte ki a minisztérium.

Erre tekintettel a kormány arra szólítja fel az üzemanyagkereskedőket, hogy térjenek vissza a korábbi hónapok gyakorlatához és mérsékeljék az árakat a szomszédos országok átlagára alatti szintre – írják a közleményben.

Biden mindent megtesz a választások sikeréért

A vártnál enyhébbnek bizonyultak az orosz olajipar elleni amerikai szankciók. A háttérben Joe Biden vágya állhat, hogy még a választások előtt stabilizálja a benzinárakat.
Ha többre kíváncsi, itt olvashat tovább→