Fontos szerződést írt alá egymással a Titan-2 JSC Concern és a Bayer Construct Zrt. A tárgyi szerkezetépítési munkákról már közel egy éve zajlottak az előkészítő egyeztetések a felek között.

Az orosz Titan-2 Holding Oroszország egyik legnagyobb mérnöki és kivitelező vállalata, amely számos hasonló nemzetközi gigaprojekt kivitelezésében vett részt, mint Paks II. Ők építik többek között törökországi Akkuyu és az egyiptomi El-Dabbaa erőmű projektjeit is. A Paks II. projekt életében most mérföldkőnek számító szerződést írtak alá – írja a Magyar Építők.

A magyar Bayer Construct Zrt. szerkezetépítési üzletága olyan nagy projekteken dolgozott korábban, mint az Aréna vagy az Etele pláza, az Agora Központ irodaházai.

A most aláírt megállapodás az 5-ös blokk nukleáris szigetének több épületét érintő 3 méter vastag beton alaplemezek kivitelezéséről szól. Az első betonozások a közel 30 méter mély munkagödör alján még az idei év legvégén megkezdődnek a fővállalkozó Roszatom korábbi tájékoztatása alapján.

Mi lesz az atomenergiával, ha ellenzéki kézbe kerül Paks? Megszólal a polgármester

Paks város frissen megválasztott ellenzéki polgármestere településvezetőként mindent megtesz annak érdekében, hogy minél hamarabb üzembe álljon Paks II., de egyelőre érdekellentét áll fent a város és az építtetők között.

A részletekről ITT írtunk bővebben.