Lendületesen terjed a közösségi médiában egy idegeket borzoló számla, amit a tihanyi bencés Apátsági Rege Cukrászdában hoztak ki az egyik vendégnek.

A blokk alapján a reggeliző társaság három jegeskávét és limonádét fogyasztott, egy mentes víz, valamint egy vegán toast és négy töltött bundáskenyér társaságában. Ezen túl a számlára felkerült a csomagolás díja, illetve az 5 százalékos szervízdíj is.

Így fizettek végül 48 218 forintot, amiből csak a szervízdíj volt 6 ezer forint.

Tény és való, hogy hazánk egyik legexkluzívabb panorámával rendelkező vendéglátóipari egységéről van szó, páratlan kilátással a Balatonra, amelyet nem véletlenül neveznek Magyarország királyi páholyának. A mellékelt ábra szerint az árak is királyiak az átlagos magyar pénztárcához viszonyítva.

Facebook
Facebook
Kép: az a bizonyos számla

Ugyanakkor ha valaki a Rege cukrászda honlapjáról az előzetes tájékozódás szándékával szeretné megtudni az árakat, csalódni fog, mert a kínálat részletes leírása mellett az nincs feltüntetve, hogy miért mennyit kell fizetni.

Nekimentek a családok a Balaton-átúszás szervezőinek

Már az elmúlt években is fokozatosan drágult a nevezési díj a Balaton-átúszásra, az idei áremelés azonban minden eddiginél magasabb árakat eredményezett. Sok család számára, akiknek már nyári tradícióvá vált az éves sportprogram, lényegében luxussá vált az esemény. Az elégedetlenségüknek többen hangot is adtak a szervezők közösségi oldalán, ezt pedig már ők sem hagyták szó nélkül.

A részletekről ITT írtunk bővebben.