Július 1-től már csak repohárban szolgálhatják ki a vendégeket Siófokon éjfél után, a város frekventált „bulinegyedében.”

A repohár 500 forintba kerül, ennyi betétdíjat kell utána fizetni, az árát pedig „zseton” formájában adják vissza. Vagyis amennyiben a fogyasztó visszaviszi a poharat, nem kapja vissza a kifizetett összeget, hanem egy zsetont kap, amit a következő alkalommal ingyenes repohárra válthat be – írja az Infostart.

Az új szabályt a siófoki képviselő-testület hozta, amelynek értelmében azok a siófoki vendéglátóhelyek, amelyek az Indóház utca, a Kinizsi utca, a Sió csatorna és a Balaton által körülhatárolt területen működnek, csak akkor maradhatnak nyitva éjfél és hajnali 4 óra között, ha már csak repohárral szolgálják ki a vendégeket.

Az intézkedés azokat a helyeket érinti, ahol eddig műanyag pohárban szolgálták fel az italokat.

Siófok új látványossággal büszkélkedhet Kedden reggel ünnepélyes keretek között adják át Siófokon a megújult vízleeresztő zsilipet és hajózsilipet, valamint a hozzájuk kapcsolódó közösségi teret. Az új Sió-zsilip a vízügyi beruházások egyik legjelentősebbikének számít, a közönség előtt megnyíló, parkosított volt üzemi terület pedig Siófok új látványossága lesz.

A részletekről ITT írtunk bővebben.