Több mint 30 milliárd forint be nem fizetett adót kellett behajtani a fővárosi önkormányzattól – írja bejegyzésében Varga Mihály, aki konkrétan úgy fogalmazott, hogy Budapest csődben.

„Bár az önkormányzat 102 milliárd forint adót szedett be az év első 4 hónapjában, ennek ellenére pénzeszközei április végére 9 milliárd forintra csökkentek, adósságállománya 30 milliárd forinttal nőtt. További 5 milliárd forintnyi be nem fizetett adóval még mindig tartozik a Karácsony Gergely vezette önkormányzat” – sorolta Varga Mihály Budapest adósságait.

A pénzügyminiszter hozzátette: az elmúlt 5 évben összesen több mint 1200 milliárd forint adóbevételhez és állami támogatáshoz jutott a főváros, miközben 188 milliárd forint szolidaritási hozzájárulást kellett (volna) fizetnie a szegényebb települések támogatására.

Soha nem adóztatták meg ennyire a magyarokat

Varga Mihály pénzügyminiszternek igaza lett, valóban növekedtek az áfabevételek, illetve az államháztartási adatokból az is kiderül, hogy a rekord hiány mellett eddig nem tapasztalt adóprés alá kerültek az állampolgárok és a vállalkozások.

A részletekről ITT írtunk bővebben.