Lázár János építési és közlekedési miniszter néhány nappal ezelőtt jelentette be a közösségi oldalán, hogy 200 ezer forintos SZÉP-kártya juttatásban részesülnek a MÁV-Csoport fizikai munkát végző alkalmazottai az extrém hőségben való munkavállalásért. 

Meleg János, a Vasutasok Szakszervezetének (VSZ) elnöke leszögezte, a szándékot dicséretesnek tartja, ugyanakkor azzal nem ért egyet, hogy csak a miniszter által megjelölt területen dolgozók kapnak a külön pénzből.

A szakszervezet a közleményük szerint levélben azt írta a miniszternek, hogy a közösségi közlekedés, így a vasút is, olyan komplex rendszer által működik, amelyben a vonalgondozótól a műszerészen át a buszvezetőkig mindenki más és más módon pótolhatatlan részese a személyszállításnak.

A szakszervezet elnöke szerint épen ezért nem lehet különbséget tenni jutalmazásban a munkavállalók között. Hozzátette, lehetett volna másként is, ha a tulajdonos nem egy személyben hozott volna meg egy ilyen volumenű döntést.

A VSZ azt kérte Lázár János tárcájától, hogy ha nem lehet a ráfordítás összegét növelni, akkor kapjon mindenki fele pénzt, de jusson minden munkavállalónak.

Lassú halálra ítélte a MÁV a legkorszerűbb dízelvonatait

A legfejlettebb, de üzemképtelen Desiro modellek a székesfehérvári telephelyen várnak az enyészetre. Funkciójuk abban merül ki, hogy a használatban lévő, meghibásodott vonatokat az ő alkatrészeikkel pótolják ki.
Ha többre kíváncsi, itt olvashat tovább.