Egy hónapig tartó karbantartási leállást követően újranyitják az egyik  budai törökfürdőt, az Irgalmasok Veli Bej Fürdőjét – írja a termalonline.hu.

A patinás törökfürdőben július 15-én kezdődött a karbantartási szünet, ami ezen a héten véget ér és augusztus 12-én, jövő hétfőn újranyit a gyógyfürdő.

A négyhetes leállást követően novemberig várhatóan nem lesz zárva a fürdő, de továbbra is kissé rendhagyó nyitvatartással várja a vendégeket.

Sokszor jó néhány  ünnepnapon is zárva tartanak, ugyanakkor most augusztus 20. és október 23. a kivételek közé tartozik. Fontos tudni, hogy a Veli Bej a pandémiás lezárásokat követő újranyitás óta hétköznap délelőttönként nem üzemel.

Hétfőtől péntekig 15 és 21 óra között, hétvégén, ünnepnapokon 6 és 12 óra, valamint 15 és 21 óra között van nyitva a törökfürdő.

A jegyárak sem olcsók. Kizárólag 3 órás belépők válthatók, hétfőtől csütörtökig 5000 forintért valamint szombaton és vasárnap 5500 forintért. 14 év alattiak még szülői felügyelettel sem látogathatják a fürdőt.

Nem nyit ki a Dandár

Tegnap írtunk arról, hogy a fővárosi Dandár Gyógyfürdőt június 15-én javítási, felújítási munkák miatt bezárták. A tervezett szeptemberi újranyitás viszont nem tartható, ugyanis súlyos statikai problémákra bukkantak, emiatt idén már nem nyitnak újra.