Szombaton pályahiba miatt nem jártak a vonatok Szabadbattyán és Kiscséripuszta között, emiatt a dél-balatoni vonalon 1-2 órával hosszabb eljutási időre kellett számítani. A Telex beszámolója szerint az egyik legnagyobb hazai fesztiválra tartó látogatók is rendesen megszívták a lejutást, tömegek várakoztak Székesfehérváron. Ki a vonaton, ki a peronon.

A vasúttársaság végül este hat előtt adott ki egy közleményt, amiben már arról írtak, hogy a dél-balatoni vonalon fokozatosan áll helyre a menetrend, szombat éjfélig továbbra is jelentős késésekre és járatkimaradásokra kell számítani.

Most újabb rossz hírt közölt az utazókkal a MÁV. Vasárnap azt írták, a cseh vasút hálózatán pályafelújítást végeznek, ezért augusztus 29-ig a Budapestről induló és oda érkező nemzetközi vonatok a külföldi szakaszon módosított menetrend szerint, egyes vonatok kerülő útvonalon, hosszabb menetidővel közlekednek - közölte a Mávinform vasárnap a honlapján.

A Magyarországra Szobnál belépő nemzetközi vonatoknál általában 40-60 perces, esetenként nagyobb késésre kell számítani - hívták fel a figyelmet. A korlátozásban érintett vonatok külföldi szakaszon érvényes változásai elérhetők a https://www.mavcsoport.hu oldalon.

Mint ismert, a MÁV szeptember 2-ától két ütemben felújítja a vasúti pályát a Miskolc és Mezőkeresztes-Mezőnyárád állomás közötti mintegy 27 kilométer hosszú szakaszon, emiatt december 4-ig jelentősen változik a menetrend a Budapest-Miskolc fővonalon, és hosszabb menetidő várható. 

Még hogy kamu lassítás: a MÁV kikéri magának a hitelrontást

Van tere a vitának, sőt a kritikának, bírálatnak is. De nincs és nem lehet tere az olyan szakmainak láttatott, ezért az utasokat megtéveszteni képes rémhírterjesztésnek és hitelrontásnak, amilyenre ez az iromány példát szolgáltat – ezt közölte válaszában a MÁV arra, hogy a Magyar Közlekedési Klub nyílt levélben fordult Lázár János építési és közlekedési miniszterhez, mert szerintük nem kizárt, hogy nemcsak a 14-es Pápa-Szany-Csorna vonalon lassítják kamuból a vonatokat, központilag.