A nyilatkozat értelmében egy közös vállalat jön létre, amely Fiber-To-The-Home (FTTH) és Fiber-To-The-Site (FTTS) optikai hozzáférési infrastruktúra nagykereskedelmi alapú kiépítését és üzemeltetését végezheti az észak-afrikai országban.

A megállapodás alapján a közös vállalat a következő tíz évben közel 600 millió dolláros beruházással fejlesztheti Egyiptom optikai hozzáférési infrastruktúráját. A közös vállalat üzleti modelljéről a következő hónapokban állapodik meg a 4iG és a Telecom Egypt.

A vállalat közleménye szerint az együttműködésről szóló előzetes megállapodást június 30-án, az Egyiptom-Európai Unió Befektetési Konferencián írták alá a felek. A konferenciát  az egyiptomi elnök, Abdel Fattah El-Sisi, valamint Ursula von der Leyen, az Európai Bizottság elnöke nyitották meg.

Jászai Gellért, a 4iG Csoport elnöke úgy nyilatkozott, hogy az infrastruktúra fejlesztése jelentőse növeli majd Egyiptom versenyképességét, továbbá a gazdaság teljesítőképességét is.

Mohamed Nasr, a Telecom Egypt vezérigazgatója elmondta, hogy a megállapodás a vállalat ICT ágazatban meglévő erősségeire épít, amelyekkel felgyorsítható Egyiptom digitális átalakulása.

A Vodafone-előfizetők ennek nagyon örülnek majd

A konkurens hazai telekommunikációs szolgáltatókhoz hasonlóan a Vodafone is ingyenessé teszi az egyik szolgáltatását a nyári hónapokra.
Ha többre kíváncsi, itt olvashat tovább→