Összesen 160 ezer négyzetméter területen épül napelempark a győri Audi-gyárnál. Az erről szóló megállapodást kedden írta alá Berényi Gábor, a Smart Solar Kft. tulajdonosa és ügyvezetője, valamint Michael Breme, az Audi Hungaria Zrt. igazgatóságának elnöke.

A jelenlegi megállapodással a következő 25 évben a Smart Solar Kft. megújuló energiát biztosít majd a győri vállalat számára az új, 18 megawatt teljesítményű berendezésével. A technológiával azonos területen közel 30 százalékkal magasabb energiamennyiség termelhető meg, mint a hagyományos rendszerek esetében.

Michael Breme, az Audi Hungaria igazgatóságának elnöke a vállalat közleménye szerint azt mondta, hogy a vállalat stratégiájában a fenntarthatóság mindig kiemelt helyet foglalt el.

„Ezzel kapcsolatos intézkedéseink fontos eleme az energiahatékonyság mellett a szükséges energia megújuló energiaforrásból való megtermelése telephelyünkön, illetve annak közelében. Napelemparkunk bővítésével tovább haladunk a 
fenntarthatóság útján” – mondta.

Az Audi Hungaria 2020 óta működik mérleg szerint karbonsemlegesen.

Jelentett a cég, ami 20 ezer tonna szén-dioxidtól mentette meg a magyarokat

Közzétette az Audi a 2023-as gyorsjelentését. A Győrben működő autógyártó, az Audi Hungaria a régió legnagyobb munkáltatójaként és az ország legvonzóbb munkahelyeként közel 12 ezer embert foglalkoztatott 2022-ben. Ennek tükrében érdekesek a kedden napvilágra került adatok.
Ha többre kíváncsi, itt olvashat tovább→