Október 31., és VÉGE. Addig még minden hétvégén jövünk (kivéve majd okt. 15-16.), aki szeretne még találkozni Őrház-sütéssel, addig teheti meg. Utána az Őrház bezár, nem szezonálisan, hanem végleg. Ennyi volt, ez sem kevés, közel 10 év, cca 1300 sütés.
- Így jelentette be Facebook-oldalán a a sütőhely, hogy nekik is kampec.
Ismét súlyos veszteséget kell tehát elkönyvelnie a magyar gasztronómiának, a bezáráshullám újabb nagyon menő helyet sodor(t) el.
„Az egymás munkáját a legszigorúbb mércével figyelő hazai BBQ közösség oszlopos tagjai voltak az Őrház füstben sütői. 2014 óta működtek Tahitótfalun, ahol teljesítették azt a küldetést, amire bármelyik, a városi nyüzsgésből kivonuló vendéglátós csak vágyhat: visszajáró vendégeik közül sokan csak azért látogattak Tahiba, hogy az Őrház húsait – és remekbe szabott szószait – kóstolhassák” – írja a helyről a Dinig Guide.
Az Őrházban hagyományos, kizárólag fatüzeléses technikával dolgoztak, és sokat tettek azért, hogy itthon is minél többen megismerhessék az igazi lassan füstölt-sütött, amerikai BBQ húsok világát.