A hitelezési moratóriumnál nagy hiba volt, hogy nem rászorultsági alapon lehetett belépni, hanem mindenki automatikusan bekerült a moratóriumba - mondta Csányi Sándor, az OTP Bank elnök-vezérigazgatója a portálnak. Az üzletember az interjúban a bankszektor helyzetén túl beszélt az agrár- és egészségügyi vállalkozásairól és a futballról is. 

Csányi úgy látja,  egyre többen ismerik fel, hogy az állam nem tudja önállóan megoldani az egészségügyi ellátás feladatát, és a szolgáltatást igénybe vevők is egyre inkább igényt támasztanak egy jól működő magánegészségügyre. Ezért is fektetett be ebbe a szektorba. 

Megvásárolná a Lidlt

Az agráriumban és az élelmiszeriparban már 2000 óta vannak befektetései, folyamatosak a fejlesztések. A teljes vertikumot lefedték, az egyetlen dolog, amit sajnál, hogy nincs saját kiskereskedelmi lánca. Ha a Lidl eladná a teljes hálózatát, abba befektetne, az már olyan nagy, hogy érdemes elgondolkodni rajta, de egy kisebb vagy egy új hálózatban, amit nulláról kezdve kellene felépíteni, abban nem lát fantáziát.

A régi ellenségei közül Bige László, a Nitrogénművek tulajdonosának ügyével már nem foglalkozik, Lázár Jánossal pedig kibékült, dicsérte a hódmezővásárhelyi politikus mezőhegyesi mintagazdaságát. Mészáros Lőrinccel is jó a kapcsolata, a felcsúti vállalkozóhoz köthető Magyar Bankholdingnak sok sikert kívánt, a Mészáros-féle mezőgazdasági integrációnak viszont azt kívánja, hogy sikertelen legyen.

Rossi marad, a B-közép megszűnhet

A futballal kapcsolatos kérdésekre válaszolva elmondta, hogy Marco Rossival megegyezett az MLSZ, és 2025-ig marad a válogatott szövetségi kapitánya. A pályákon folyó szurkolói rendbontásokat viszont elítéli, elszomorító, hogy néhány tíz, száz rendbontó miatt válnak zárt kapussá a mérkőzések. 

Zéró tolerancia van a rasszista és egyéb kirekesztő megnyilvánulásokkal kapcsolatban, ehhez kell alkalmazkodni, meg kell találni a módját, hogy ezeket az embereket távol tartsuk a stadionoktól. Az adatvédelmi biztossal is egyeztet annak érdekében, hogy örökre eltilthassák a rendbontókat a meccsek látogatásától. Amíg ezt nem sikerül megoldani, addig az is felmerült, hogy esetleg be kellene zárni a B-közepet.