Az állami energiavállalat 50 elektromos kerékpárt biztosít dolgozóinak munkába járáshoz - közölte az MVM az MTI-vel. A projektet a cégcsoport a Hellovelo Zrt.-vel együtt indította el. (Az utóbbi zrt. a Céginfo.hu adatai szerint egy 2020 májusában alapított nulla bevételű cég, a fő tevékenysége a szabadidős, sporteszköz kölcsönzése, a vezérigazgatója Hényel Ágoston, aki kisebbségi tulajdonos a cégben, a két fő részvényes: Hollósy Gábor és a B&T VC Investments Kft.)

Az MVM-csoport ezzel ösztönözni kívánja a munkavállalóit, hogy minél többen járjanak kerékpárral munkába, továbbá elősegítik a "kerékpározás évét" meghirdető kormányhatározatban foglalt célok teljesülését. A közleményben idézik Révész Máriusz aktív Magyarországért felelős kormánybiztost, aki a járművek keddi átadási ünnepségén elmondta, a parlament június 15-én fogadta el a társasági adóról és az osztalékadóról szóló törvény módosítását, amely a vállalkozások számára lehetővé tette adókedvezmény mellett kerékpáros flották vásárlását.

Ezeket a cégek ingyenesen adhatják használatra a dolgozóknak. Az intézkedés újabb mérföldköve annak az átfogó támogatási programnak - ilyen például a magánszemélyek e-Bike vásárlási támogatása, vagy a nemrég bejelentett e-Cargo támogatási program -, amely a mindennapi kerékpározást, ezen belül pedig a biciklis munkába járást kívánja népszerűsíteni, és annak elterjedését elősegíteni - mondta Révész Máriusz.

A kutatások szerint az emberek átlagosan 5-7 kilométert vállalnak be hagyományos kerékpárral, ha munkába járásról van szó, azonban elektromos rásegítésű kerékpárokkal ez a táv 2-3-szorosára növelhető - mondta az MTI szerint Révész.