Alig két hónappal a nyári olimpia előtt már alig van hely és jegy a magyar szurkolóknak. A riói ötkarikás játékokra a kizárólagos  partner, a Tensi szerezi a magyarországi utazásokat. A magyar kontingens háromnegyed már elkelt, a négy különgép utaslistája lassan betelik - mondta Boros József, a cég igazgatója a Napi.hu kérdésére.

Az Austrian Airlines Boeing 767-es chartergépén összesen 800-an utazhatnak a nyári játékokra. A különgép előnye, hogy nem kell kétszer-háromszor átszállni, és a Tensi "úti csomagjaiban" a magyar csapat tagjainak mérkőzéseire is lehet jegyet venni. Az egyénileg utazóknak az utóbbi kisebb problémát jelent, hiszen belépőjegyekből még van kínálat.

A hivatalos árlista szerint a legdrágább tiketteket a nyitó és záróünnepségre lehet venni - a Maracanában a kiemelt események legjobb helyeire akár 2 ezer dollárt is le kell szurkolni. A másik végletet a 15-20 dolláros belépők jelentik -  például a lovasfutamokra vagy a mountain bike versenyre lehet ennyiért belépőt vásárolni.

A belépőkkel szemben repülőjegyekből  már hiány van, de a legnagyobb problémát a szálláshelyek jelentik. Jó minőségű hotelt találni már szinte lehetetlen.