A munkavállalók életkortól függetlenül sokszor úgy látják, hogy a juttatási csomagjuk nem tükrözi a szükségleteiket. Ugyanakkor nem lehetetlen feladat egy megfelelő portfóliót kialakítani.

Fábri Ágnes, a Gallicoop Vállalatcsoport HR-vezetője a behavour.hu HR-magazin megkeresésére azt nyilatkozta, a vállalatnál négy generáció munkavállalója dolgozik együtt: az X, Y, és Z-generáció, valamint a baby boomer generáció szülöttjei. Közel fele a cégnél dolgozóknak X-generációs.

Mint mondta, a különböző életkorok miatt eltérések tapasztalhatók mind a munkához való hozzáállásban, mind a juttatásokban.

Hozzátette, ki kell emelni a gazdasági körülmények, az infláció, a juttatásokat is érintő adóváltozások alakulása is, amelyek a munkajövedelmen keresztül kompenzációs igényekké válnak.

Ennek a legnépszerűbb formája továbbra is a Széchenyi Pihenőkártya. A második legkedveltebb ilyen juttatás a havonta juttatott ajándékutalvány a HR vezető szerint.

Fábri Ágnes szerint az az általános észrevétel, hogy több generáció számára is egyre fontosabb a fizikai és a mentális egészség, ehhez alkalmazkodva pedig térítésmentes szűrővizsgálatokat is szerveznek, melyekre minden korcsoportból vannak érdeklődők.

Ebből a sztármunkából még a Z generációsok is kiábrándultak

Egyre több Z generációs fiatal munkavállaló hagyja ott a tanácsadói pozíciót pár év után, és tekint rá átmeneti munkalehetőségként.
Ha többre kíváncsi, itt olvashat tovább.