A nyílt tenderfelhívást az ajánlatkérő Magyar Légimentő Nonprofit Kft. közölte az uniós közbeszerzési közlönyben.

A flottakezelés keretében kért szolgáltatás az ajánlatkérő üzemeltetésében lévő EC135P2+ típusú helikopterek 18 darab Pratt and Whitney PW206B típusú hajtóművére vonatkozik. (Ezek a helikopterek kéthajtóművesek.)

Ajánlatot az tehet, aki rendelkezik egybefüggő 12 hónapra, 10 darab helikopter hajtómű karbantartására vonatkozó -  flottakezelési programban végzett - referenciával. Az ajánlatkérő az ajánlati felhívás feladásától visszafelé számított három évben befejezett, vagy folyamatban lévő, de legfeljebb hat éven belül megkezdett szerződéseket veszi figyelembe.

Az ajánlattételi határidő 2022. január 7.

A Napi.hu is ismertette azt a 2019. decemberi kormányrendeletet, amely így szólt: " A Mentőszolgálat légi mentési feladatait az általa alapított, a Készenléti Rendőrség tulajdonosi joggyakorlásában levő és a Mentőszolgálat egészségügyi szakmai irányítása alatt álló Magyar Légimentő Nonprofit Kft. útján látja el." 2019 végéig az Országos Mentőszolgálat főigazgatója - az alapító képviselőjeként - gyakorolta az OMSZ Magyar Légimentő Nonprofit Kft. tekintetében az alapítói döntési jogokat. Ezt vette át a Készenléti Rendőrség ez év első napjától, és került ki a cégnév elejéről az OMSZ megjelölés. A Nemzeti Egészségbiztosítási Alapkezelő (NEAK) továbbra is a megváltozott nevű nonprofit kft.-vel köt finanszírozási szerződést.