A fővárosi önkormányzat és a Magyar Olimpiai Bizottság által 250 millió forint alaptőkével létrehozott Budapest 2024 Nonprofit Zrt. közbeszerzési eljárást írt ki a "társadalmi párbeszéd az olimpiáért 2016" kommunikációs kampány stratégiájának kialakítására, a stratégiában foglalt rendezvények megvalósítására, és a média kommunikációs kampány lebonyolítására. A Közbeszerzési Értesítőben megjelent hirdetmény szerint az elvégzendő feladatok között szerepel: együttműködési megállapodás az egyetemekkel, az olimpiai önkéntes mozgalom megalapozása, továbbá a fesztivál-kitelepülések és egyéb nagyrendezvényeken való részvétel.

Nem tehet ajánlatot az a cég, amelynek az utolsó három lezárt üzleti év mérleg szerinti eredményei közül bármelyik negatív volt. Szintén kizáró tényező az, ha az ajánlattevőnek az elmúlt három üzleti év bármelyikében kisebb volt a nettó árbevétele 700 millió forintnál és ebből a rendezvényszervezési, illetve a kommunikációs szolgáltatásokból származó bevétel nem érte el az 500 milliót. Az ajánlatételi határidő április 21.

A Magyar Olimpiai Bizottság korábban már szerződött médiakampány lebonyolítására: Csetényi Csaba tulajdonában lévő két céggel, a Network 360 Kft.-vel és az Affiliate Network Kft.-vel. Tavaly novemberben három ajánlattevő közül választották ki és bízták meg a cégeket nettó 360 millió forintért az "olimpiai eseményekhez kapcsolódó médiakampány tervezésére, lebonyolítására, ennek keretében jubileumi rendezvények és médiakampány lebonyolítására.

Szintén a pénteki Közbeszerzési Értesítő közli a KKBK Kiemelt Kormányzati Beruházások Központja Nonprofit Zrt. tenderének eredményét, amelyet a XXXIII. Olimpiai Játékok és a XVII. Paralimpiai Játékok 2024-es budapesti megrendezésére vonatkozó pályázat elkészítéséhez szükséges külső szakmai tanácsadói feladatok ellátására írt ki. Ezt - nettó 5 milliárd 155 millió forinttal - a svájci Event Knowledge Services SA, a brit M-Intergrated Solution Ltd. és a PricewaterhouseCoopers Magyarország Kft. nyerte.

Az értékelésnél 60 súlyszámmal szerepelt az ár, míg 40 súlyszámmal értékelték a következőket: az eddigi tapasztalatok alapján kialakított módszertan megalapozottsága, a szerződés teljesítésében résztvevő kulcsszakértők képzettsége és tapasztalata, a teljes feladat-végrehajtás erőforrásainak feladathoz viszonyított megfelelősége, illetve a feladat ellátásának motivációja és a pályázás sikerességének alapgondolata.