Nem sokat pihennek karácsony után a szilvesztert nem otthon töltő magyarok: legtöbben már december 30-án útnak indulnak, és csak szombaton kezdenek csomagolni. Idén különösen örülhetnek a szállásadók, hiszen általában a két éjszakás csomagajánlatok a legnépszerűbbek a téli hónapokban, az óévbúcsúztatás idejére viszont nagyrészt a 4 nap/3 éj konstrukciókat keresték a vendégek. Még úgy is, hogy átlagosan csaknem 50 százalékkal drágábban tudunk kikapcsolódni az év utolsó napjaiban - mondta Dorcsinecz József, a Szallas.hu alapítója.

A szállodák által kínált szilveszteri csomagokban különleges helyet kap a válogatott ételsor, de a kísérőprogramokra is nagy gondot fordítanak a vendéglátók. "Ahhoz, hogy az este igazán különleges és emlékezetes maradjon, már nem elegendő tűzijátékkal, tombolával és pezsgővel készülni, ezért a nagyobb szállodákban show-műsor és sztárvendég várják az óévzáró vendégeket. Népszerű tematika a kaszinó jellegű vagy a retró hangulat, a bűvész-, humorista- és táncshow is, de kétségkívül az énekesek viszik a prímet ilyenkor.

Budapest és Siófok mellett idén is a fürdővárosok - Hajdúszoboszló, Eger, Gyula - a legnépszerűbb szilveszteri úti célok. Bár egy tipikus, 2 fős, 2 éjszakás szilveszteri kaland 70 ezer forintba kerül, aki keres, találhat 1700 forintos szállást az év utolsó napjára, például az ilyenkor rendkívül népszerű faházakban. A legnagyobb értékű év végi foglalás számlája 1,7 millió forintról szólt decemberben - mondta Dorcsinecz.

A legnépszerűbb belföldi célpontok
SorrendTelepülés
1.Budapest
2.Hajdúszoboszló
3.Eger
4.Siófok
5.Gyula
6.Pécs
7.Miskolctapolca
8.Szeged
9.Debrecen
10.Sárvár
Forrás: Szállás.hu

A Szallas.hu adatai szerint a külföldön szilveszterező magyarok az idei évben a három közeli királyi fővárosba - Bécsbe, Prágába és Pozsonyba - látogatnak, de sokan érkeznek Zakopanéba és Kassára is.

A legnépszerűbb külföldi célpontok
1.Prága
2.Bécs
3.Zakopane
4.Kassa
5.Szováta
6.Pozsony
7.Parajd
8.Kolozsvár
9.Krakkó
10.Nyitra
Forrás: Szállás.hu