A Szekeres Csabáné vállalkozása alatt futó, XIV. kerületi kifőzdeként üzemelő vendéglátóhely ellenőrzésekor - a tevékenység végzéséhez szükséges engedély hiánya mellett - több súlyos higiéniai hiányosságot tártak fel a Nébih szakemberei.
A Vezér úti egységben nem volt sem hús, sem zöldség előkészítő helyiség, ennek ellenére előkészítést igénylő húst és földes árut (zöldséget) is felhasználtak. A konyha egyetlen kézmosóval rendelkezett, ami az ellenőrzés idején működésképtelen volt, így egy kisméretű mosogatót használtak kézmosásra.
További probléma volt, hogy a csomagolt alapanyagok egy részét a földön, a felhasználásra váró friss húst hűtés nélkül a munkapult alatt, a készételeket pedig a konyhatérben fedetlenül tárolták.
Az egységben nagy koszt találtak a szakemberek: a gáztűzhelyek, a hűtők, a munkapult, az egység padozata és fala is erősen szennyezett volt, az alapanyagokat elkülönítés nélkül, vegyesen tárolták a hűtőkben. A főzéshez felhasznált edényeket és eszközöket is a földön tárolták.
A két konyhai dolgozó egyike sem rendelkezett érvényes egészségügyi alkalmassági vizsgálattal.
A konyhán 15 tétel, összesen 46 kilogramm jelöletlen, nem nyomon követhető élelmiszer forgalomból való kivonását, valamint az egység tevékenységének azonnali hatályú felfüggesztését rendelték el a Nébih munkatársai.
Az eljárás és a bírság megállapítása folyamatban van - közölte a hatóság.