A győri férfi 2010-2013 között állt alkalmazásban egy kft.-nél, melytől megbízásokat kapott az általuk végzett felszámolói tevékenységben való közreműködésre. A vádlott azonban valós munkavégzés helyett azzal kereste meg a felszámolás alatt álló cégek vezető tisztségviselőit, hogy jobban járnak, ha neki részletekben előre kifizetik a felszámolás díját, mintha egy összegben fizetnének - bírósági felhívásra - a felszámolás befejezésekor. A felszámoló és az általa megbízott személyek ugyanakkor a felszámolás díját a jogszabályok szerint nem kérhették volna el ügyfeleiktől, hiszen annak megállapítására kizárólag a bíróság jogosult.

A gazdasági társaságok vezetői - mivel nem voltak tisztában kötelezettségeikkel - több esetben fizettek. A győri férfi és felettese összesen legkevesebb 2,054 millió forintot vettek át a cégvezetőktől, mely összegeket a felszámolói zárójelentésben a bíróság felé egyszer sem jelenítettek meg, ehelyett kérték a felszámolási díj megállapítását és kifizetését. Amennyiben egy adott cégvezető nem kívánt fizetni, a vádlottak több esetben pressziót alkalmaztak velük szemben, és ellenük különböző feljelentéseket helyeztek kilátásba.

A győri férfi terhére róható továbbá, hogy az egyik, fizetni nem tudó ügyfelének egy lakás kifestésével kellett tartozását csökkentenie. Más esetben saját céljaira, évekig, jogosulatlanul használt a cégvezető tudta és beleegyezése nélkül egy olyan gépkocsit, mely a felszámolás alatt álló cég tulajdonát képezte, és amelyet egy telephelyen kellett volna elhelyezni.

Az ügyészség az elsőrendű vádlottat tizenhét, a másodrendűt pedig négy bűncselekmény elkövetésével
vádolja. Az irányadó büntetési tétel előbbi esetében 5-15 évig, utóbbinál 2-12 évig terjedő szabadságvesztés.