A Lidl Magyarország hét évvel ezelőtt indította útjára szakácskönyvsorozatát. A hamarosan megjelenő hetedik kötet A Lidl konyha bemutatja: Az étel iskolája címet viseli, melyben Széll Tamás, a Lidl séfje hagyományos és modern technológiai eljárásokat mutat be, mindezt mindenki számára könnyen érthető formában. Továbbá jól ismert, házias recepteken keresztül tanítja meg ezeket - olvasható az üzletlánc közleményében.

Az idei szakácskönyv különlegessége, hogy a Lidl ingyenesen elérhető online főzőiskoláját követi le: vagyis nem csak receptek találhatóak meg benne, hanem részletes technológiai leírások is. Széll Tamás egyedi látásmódot és általános alapismereteket ad át, miközben lépésről-lépésre vezeti végig az olvasót az ételek elkészítése során. 

Az új kötet összesen 40 receptet és 40 konyhatechnológiai eljárást ismertet hat fejezeten keresztül, továbbá bárki elkészítheti a Széll Tamás-féle ikonikus fogásokat - a gulyáslevest, a rakott burgonyát és az aranygaluskát - is, melyek a magyar konyha remekművei közé sorolhatóak.

A könyv szerkesztői most is számtalan kiegészítő információval látták el a recepteket kezdve attól, hogy hány főre szólnak, mennyi az étel elkészítési ideje, vagy a táplálékinformáció megadása mellett az is, hogy az adott fogás milyen mentességi kategóriába tartozik. Idén azonban több újdonság is megtalálható a kiadványban. A szerzők egytől háromig terjedő skálán rangsorolták a recepteket, attól függően, hogy mennyire könnyű vagy éppen nehéz elkészíteni az adott ételt. Sőt olyan jelöléssel is találkozhatunk, ami azt jelzi, hogy a siker érdekében pontosan be kell tartani a leírásokat, vagy éppen olyannal, ami inkább inspirációként szolgál.

A kötet kereskedelmi forgalomba nem kerül, csak limitált példányszámban és az áruházlánc hűségakciója keretében juthatnak hozzá a fogyasztók 2021. november 25. és 2021. december 24. között. Az egyes receptek pedig videó formátumban is megtekinthetőek ezen az oldalon.