Pár napja derült ki, hogy tömeges számban hívnak vissza valamennyi Suzuki Vitara és S-Cross modellt, melyeket már a gyártó esztergomi üzemében szereltek össze.

A konkrét probléma ugyan már ismert volt, azt azonban ezidáig nem lehetett tudni, hogy pontosan hány forgalomban lévő modellt is érint a visszahívási kampány. Lapunk megkeresésére azonban a Magyar Suzuki Zrt. most erre választ adott.

A gyártó tájékoztatása szerint a mostani visszahívás világszerte 466 792 gépjárművet érint, Magyarországon pedig több mint 60 ezret.

Válaszukban azt írták, hogy a 2019 szeptember és 2024 májusa között gyártott Vitara és S-CROSS modellek aktívszén töltettel rendelkező EVAP-tartályánál eltérést tártak fel kialakítás vonatkozásában, ami miatt az üzemanyag pára kikerülhet a környezetbe.

Ugyan elmondásuk szerint ez a probléma nem jelent biztonsági kockázatot, a Suzuki Motor Corporation a környezetvédelmi szempontokat mérlegelve úgy döntött, hogy visszahívási kampányt indít. Leszögezték, a disztribútorokat és a márkakereskedéseket értesítették a helyzetről, a Magyar Suzuki hazai márkakereskedései pedig ellenőrizni fogják a visszahívásban érintett modelleket, és térítésmentesen elvégzik majd a javítást.

A Suzuki-tulajdonosok ezen a linken, az alvázszám megadásával ellenőrizhetik, hogy az ő modelljük érintett-e a problémában.

Nem először van gond a Suzukikkal

A Suzuki esztergomi gyárában szerelik össze már 2019 óta azt a két autómodellt, amelyet most tömeges számban hívtak vissza. Ugyanannál a két típusnál vannak a problémák.
Ha többre kíváncsi, itt olvashat tovább.