A „stabil kilátás” hangsúlyozása mellett erősítette meg a Moody's Investors Service az MBH Bank befektetésre ajánlott besorolásait: többek között hosszú és rövid távú bankbetéti minősítéseit, valamint szenior fedezetlen MTN program és szenior fedezetlen adóssági minősítését.

Krizsanovich Péter, az MBH Bank stratégiáért és pénzügyekért felelős vezérigazgató-helyettese szerint:

a hitelminősítés eredménye visszaigazolja a stratégiánk sikerességét, valamint az MBH Bank kiemelkedő pénzügyi teljesítőképességét. Mindamellett pedig, hogy a stabilitásunkat is tükrözi, megalapozza a további növekedési terveinket is.

A Moody’s elemzése aláhúzta, hogy a hitelintézetet 

  • javuló pénzügyi profil és stabilitás, 
  • növekvő jövedelmezőségi potenciál
  • és folyamatos eszközminőség-javulás jellemzi.

Ezeket nagy mértékben támogatta az év első negyedévében zárult Fundamenta akvizíció, és az ebből eredő szinergiahatások és keresztértékesítési lehetőségek kiaknázása – olvasható az MBH közleményében.

A Moody’s az adósságminőség-értékelésének megerősítésekor figyelembe vette az akvizíciók tőkére gyakorolt hatását, valamint az MBH Bank erős növekedési ambícióit.

Elegendő tartalékkal rendelkeznek

Az értékelési megerősítésekhez fűzött indoklásban a nemzetközi minősítő  kiemelte, az MBH Bank jelentős hitelezési veszteségtartalékai megbízható védelmet nyújtanak a kormány által feloldott kamatplafonok ellen. A hitelminősítő aláhúzta:

a bank nagy részben betétalapú finanszírozási profilja és erős betétállománya, valamint jelentős likviditási tartalékai is támogatják a stabil adósminőség-értékelését.

A Moody’s a minősítések megerősítése mellett azt is megállapította, hogy az MBH Bank hosszú távú betéti és elsőbbségi fedezetlen adósságbesorolásainak stabil kilátása azt tükrözi, hogy a bank hitelprofilja és forrásszerkezete nagyjából változatlan marad a következő 12-18 hónapban.