A listát a céginformációs szolgáltató és a HR Portál állította össze. A májusi hónapra vonatkozó adatok alapján a Spar kevesebb dolgozót regisztrált, áprilishoz képest 408 fővel, így összesen 13 642-en álltak alkalmazásban.

A Tescónál is nagyobb esést mutatott ki a lap, 286 fővel dolgoztak kevesebben az utolsó tavaszi hónapban. Velük ellentétben ugyanakkor a Lidl 143 fővel növelte a kapacitását.

Érdekesség azonban, hogy a legtöbb foglalkoztatottal rendelkező Magyar Posta ezúttal nem közölt létszámadatokat.

A foglalkoztatotti létszámra vonatkozó adatok a KSH-tól és a NAV-tól származnak a lap szerint, ugyanakkor néhány nagyvállalat nem közöl havi létszámadatokat, ilyenek elsősorban a bankok és a MOL is. Az adatok azonban a kölcsönbevevők kölcsönzötti állományát sem tartalmazzák.

Kiskereskedők kezébe adta üzleteit a SPAR

Cikkünk megjelenése után a SPAR lapunknak azt írta, a vállalatnál nem volt létszámleépítés. Leszögezték, hogy a létszámváltozást egyfelől az okozta, hogy a SPAR Magyarország több áruháza üzemeltetését is átadta magyar kiskereskedők részére, így a kollégák munkáltatói jogutódlással a partnerek foglalkoztatásába kerültek.

Másfelől a munkaerőhiány miatt a SPAR Magyarországnál is folyamatos létszámingadozás van jelen, emiatt pedig minden időpillanatban vannak nyitott pozíciók – tették hozzá.

Teljesen széttöredezett a hazai munkaerőpiac

Az idei második negyedévben már többen jelentkeztek az álláshirdetésekre az előző év azonos időszakához viszonyítva, azonban a meghirdetett állások tekintetében nagyon nagy a szórás: van, ahol ötödével nőtt, másutt pedig ugyanennyivel csökkent a meghirdetett pozíciók száma.
Ha többre kíváncsi, itt olvashat tovább.