Augusztus 6-án a budapesti Március 15. téren nyílik meg az ország legnagyobb Szurkolói Központja, ahol egy hatalmas, kilátóként is működő 35 négyzetméteres kivetítőn nézhetik majd az érdeklődők a riói XXXI. Olimpián zajló eseményeket - közölte a Vodafone Magyarország.

A Szurkolói Központ az Olimpia ideje alatt hétköznaponként délután 3-tól este 11-ig, hétvégén pedig a családi napok keretében már délelőtt 10-től, folyamatos sportközvetítéssel és izgalmas programokkal várja a nézőket. A belépés ingyenes lesz, de ajánlatos regisztrálni, derült ki az eseményt beharangozó sajtótájékoztatón.

Augusztus 6-án a délelőtti kapunyitást követően máris lehet majd magyarokért izgulni, hiszen 14 órakor kezdődik a magyar-szerb vízilabda mérkőzés, de már az első napon lehet szurkolni többek között a magyar úszóknak - Verrasztó Dávidnak vagy akár Hosszú Katinkának - a sportlövőknek, a tornász Hidvégi Vidnek, a wimbledoni páros döntős Babos Tímeának, vagy a vívó Szász Emesének is.

Az augusztus 6. és 20. között látogatható - akadálymentesített - Szurkolói Központ óriási led-falát a Március 15. térről is jól lehet majd látni, így nem csak az egyszerre 600 fő befogadására alkalmas létesítményből, de akár a térről is követhetik tömegek az eseményeket.

A nyitástól az élő közvetítés kezdetéig az előző napi versenyszámok ismétlését lehet majd nézni, de lesznek sportvetélkedők, illetve a hétvégi családi programok mellett, majd délután és este az élő közvetítéseken lesz a hangsúly, magyar olimpikonok és sportszakértők közreműködésével. A Szurkolói Központból az M4 Sport az élő közvetítések között több alkalommal élőben jelentkezik majd - olvasható a Vodafone közleményében. A közmédia olimpiai közvetítései a televíziós platformon - az M4 Sport mellett az induló M5-ön -, interneten, valamint mobileszközön is elérhetőek lesznek - mondta az eseményen Vaszily Miklós az MTVA megbízott vezérigazgatója.

Szalay-Bobrovniczky Alexandra főpolgármester-helyettes szerint már a labdarúgó Európa-bajnokság idején érzékelték az igényt arra, hogy ingyenesen látogatható szurkolói központot alakítsanak ki, de az érdeklődés felülmúlta a várakozásaikat, ezért nem volt kérdés, hogy támogassanak egy ilyen kezdeményezést. Mint mondta, az ittlét közösségi élménnyé, családi programmá válhat: a gyereksarokban animátorok szerveznek elfoglaltságot a kicsiknek, ezzel is hozzájárulva ahhoz, hogy Budapest minél inkább gyerekbarát város legyen. A főpolgármester-helyettes szerint azért is fontos ez a létesítmény, mert megmutathatja, "mit adhat nekünk", ha a város elnyeri a 2024-es nyári olimpia megrendezésének jogát.

A Szurkolói Központ ideje alatt új és használt, de jó állapotú sportszerek gyűjtése is zajlik majd, amelyeket a magyar mobilszolgáltató Digitális Iskola Program keretében az ország 25, döntően hátrányos helyzetű iskoláiban tanuló gyermekeknek juttat el - jelentette be Beck György a Vodafone Magyarország elnöke.