A vállalat közlése szerint az éves felülvizsgálat alapján kiadott jelentés szerint bőven megfelelnek a Magyar Nemzeti Bank (MNB) vállalati kötvények minősítési szintjére vonatkozó elvárásainak.

A Scope szerdán kiadott elemzése szerint az OPUS megtartotta a kibocsátott kötvényekre az MNB által elvárt befektetési szintnél négy fokozattal magasabb BBB mínusz besorolását, a vállalatra vonatkozóan pedig a BB Stabil kibocsátói minősítést.

A közlemény azt is megjegyzi, hogy a Scope a következő 5 évre meghirdetett stratégia ismeretében hozta meg döntését, amely alapján

a társaság az első három évben a konszolidált adózott eredményének minimum 15 százalékát kifizeti osztalékként, és 10 milliárd forint értékben saját részvényeket is vásárol.

Az elemzés külön kiemeli, hogy az OPUS négy stratégiai ágazatban, az iparban, energetikában, élelmiszerben és turizmusban rendelkezik befektetéssel, iparági súlyai pedig egyre kiegyenlítettibbé és alacsonyabb kockázatúvá váltak az elmúlt években.

Mészáros Lőrinc jó hírt kapott péntek reggel

A Mészáros Lőrinchez köthető Opus Global Nyrt. jelentős hatékonyságjavulásának eredményeként rekord profitot ért el 2024 első három hónapjában. A cégcsoport tájékoztatása szerint a nehéz külső körülmények mellett így ismét megmutatkozott a szinergiák kihasználásának fontossága.
Ha többre kíváncsi, itt olvashat tovább.