A 3400 négyzetméteres csarnokban egy új gyártósort helyeztek el, a beruházás értéke mintegy 10 milliárd forint. Az eddigi 80 millió literes éves gyártókapacitás 15 millió literrel bővül, a tervek szerint 2026-ra az éves kapacitás 110 millió liter lesz.
A gyártócsarnok-avató egyben az Unilever veszprémi egységének 30 éves évfordulója is - mondta az igazgató, felidézve, hogy a kezdetekkor évi 5 millió liter volt a gyártókapacitás.
A vállalat 2020-ig 200 millió euró értékű beruházást valósított meg Magyarországon, 2020 és 2025 között pedig további 100 millió eurót ruháznak be a veszprémi üzemben és a nyírbátori háztartásvegyipari gyárban - tette hozzá az igazgató.
A Magnum termékek adják az Unilever európai jégkrém-árbevételének egyharmadát. Az új gyártósoron percenként 720 pálcikás Magnum jégkrém készülhet. Idén Veszprémben közel 600 millió darab jégkrém készül.
A 121 éve működő Unilever magyarországi leányvállalata 1991-ben jött létre. Az Unilever Magyarország Kft. a szlovéniai, a horvátországi és a bosznia-hercegovinai vállalatokkal együtt a Magyarország és Adria régió cégcsoport része, központja Budapesten van.
Az Unilever Magyarországon három gyárral rendelkezik: a Nyírbátori Háztartás-vegyipari Gyárral, a Veszprémi Jégkrémgyárral és a Röszkei Élelmiszergyárral. Az Unilever Magyarország Kft. a budapesti irodában és a három gyárban több mint 1400 munkavállalót foglalkoztat.
A nyilvánosan elérhető adatok szerint a társaság nettó árbevétele 2021-ben 99,4 milliárd forint, adózott eredménye 2,89 milliárd forint volt. Az előző évben 95,2 milliárd forint árbevétel mellett 2,61 milliárd forint nyereséget ért el - írta az MTI.