A Magyar Lízingszövetség április 7-i közgyűlésén új elnököt választottak a tagvállalatok. A szervezetet a jövőben Nyikos Katalin, a Deutsche Leasing Hungária igazgatósági tagja, a Magyar Lízingszövetség eddigi alelnöke irányítja. Az elnökváltásra azért volt szükség, mert a korábbi elnök, Jenei Viktor sűrűsödő elfoglaltságai miatt lemondott elnöki posztjáról, ugyanakkor továbbra is tagja marad a vezető testületnek.

A múlt évben az év lízingszakemberének megválasztott Nyikos Katalin okleveles közgazdász, aki évtizedes pénzügyi és lízingszakmai tapasztalattal rendelkezik. A Magyar Hitelbanknál treasury pénzpiaci vezetőként dolgozott, később a West LB-nél, az ABN Amrónál töltött be vezető tisztségeket. 2001 óta a Deutesche Leasing Hungária ügyvezetője és igazgatósági tagja, 2010 óta az Magyar Lízingszövetség elnökségi tagja, 2013 óta pedig a szervezet alelnöke.

Stabil, fenntartható növekedésre számítunk elsősorban a kis- és középvállalkozások részéről felmerülő finanszírozási igénynek köszönhetően - mondta Nyikos a közgyűlésen. A Lízingszövetségben az idén a teljes piac 5 százalékos növekedésére számítanak.

A Magyar Lízingszövetség megújult vezetése:

  • elnök: Nyikos Katalin (Deutsche Leasing Hungária)
  • alelnök: Tekse Kálmán (Arval Magyarország), Strbka János (IKB Leasing)
  • Fekete Csaba (De Lage Landen), Jenei Viktor (FHB Lízing), Merk Gábor (Merkantil Bank), Vály Judit (MKB-Euroleasing)