A Deutshe Telekom (DT) száz százalékos tulajdonában lévő IT Services Hungary (ITSH) Kft. 314 millió forintos uniós támogatásnak köszönhetően K+F részleget indít fővárosi szolgáltató központjában, és hetven új munkahelyet teremt, alkalmazott és kísérleti kutatási feladatokra magasan képzett programozókat keres - jelentette be Ilosvai Péter, a társaság ügyvezetője egy mai sajtótájékoztatón.

Az ITSH 2006 óta van jelen Magyarországon az információs és kommunikációs technológiák piacán, és napjainkban körülbelül 2500 főt foglalkoztat a budapesti és a debreceni szolgáltató központjaiban. Ez utóbbi helyszínen már tavaly elindította K+F tevékenységét, amelyet tehát most tovább bővít, de ezúttal a fővárosban.

Ilosvai lapunk érdeklődésre elmondta, hogy most azért Budapesten alakítanak ki fejlesztő központot, mert olyan képzettségű kollégákra van szükségük, akiket itt könnyebb megtalálni. Az ügyvezető arról is beszámolt, hogy általában nem egyszerű a munkaerő-utánpótlás, nem könnyű jól képzett, német nyelvet beszélő munkavállalókat találni, ezért részben együttműködnek a felsőoktatási intézményekkel, például a Debreceni Egyetemmel, de ezek mellett saját felnőttoktatási tanfolyamot is indítanak.

Debrecen mellett immár a a miskolci egyetem "környezetéből" is várnak munkavállalókat, sőt a hajdú-bihari központban dolgozók 3-4 százaléka Romániából érkezik. A cégvezető azt is elmondta, hogy miközben a különböző szolgáltató központok Ázsiába tartanak, az ITSH részben a német tulajdonos kulturális közelsége miatt marad Magyarországon.

Ilosvai azt is elmondta, hogy a társaság a mostani 70 fős létszámbővítés után idén még több száz munkatárs felvételét tervezi különböző informatikai területre. A társaság létszáma tavaly 500 fővel gyarapodott.