A food truckok piacának felfutása elsősorban annak köszönhető, hogy egyre több cég veszi igénybe azok catering-szolgáltatásait, illetve 50 fő körül már megéri esküvőkre, születésnapokra is rendelni egy járművet.
A cég közleménye szerint 5 millió forint kezdőtőkével már bele lehet vágni egy ilyen vállalkozásba, a befektetés pedig egy-másfél év alatt térül meg.
Egy-egy rendezvény alkalmával általában
- a bevétel 25 százalékát kell a rezsiköltségre költeni,
- az ételek bekerülési költsége, valamint az utazás költségaránya 35 százalék.
Egy minőségi szolgáltatást nyújtó truck egy átlagos rendezvénynapon 100-800 adag ételt adhat el.
Március és szeptember között a food truckok a 110 rendezvénynap alatt 166 ezer tételt értékesítettek összesen. (Melyek az év szálláshelyei?)
Fotók: Food Truck Show Hungary kft.