Az AKI PÁIR adatai szerint a 34. héten csúcsra ért a takarmánykukorica ára, mintegy 16 százalékkal magasabb mint tavaly ugyanekkor, tonnája 76 392 forintba kerül. Az étkezési búza 73 544 forintba, míg a takarmánybúza 69 820 forintba kerül tonnánként, ami 10 és 12 százalékos drágulás egy évvel ezelőtthöz képest.

A takarmányárpa 19 százalékkal drágult egy év alatt, az előző héthez képest viszont 3 százalékkal olcsóbb, tonnája 59 635 forint – írja az Agroinform.

A Budapesti Értéktőzsdén az ISCC NUTS II fenntartható takarmánykukorica novemberi jegyzése nem változott, augusztus 21. és 30. között 73 ezer forinton állt tonnánként. Ugyanebben az időintervallumban a chicagói árutőzsdén 143–149 dollár/tonna tartományban mozgott a kukorica szeptemberi jegyzése, míg Párizsban a termény novemberi tőzsdei elszámolóára 189–199 euró/tonna között alakult.

Az AKI jelentés úgy fogalmaz, hogy a Tallage szerint az aszály miatt meredeken romlottak a kukorica termesztési feltételei júliusig bezárólag Bulgáriában, Romániában és kis mértékben Magyarország déli részén is.

Már nyalják a kukoricát a Balatonnál

Az extrém desszertek sora a sajtos-tejfölös lángos fagyival kezdődött, aztán jött a hűsítő hekk, a közelmúltban pedig megjelent egy újabb balatoni aspiráns, a főtt kukoricás fagylalt.
Ha többre kíváncsi, itt olvashat tovább.