Az induló járatok utasai számára szerdán is zárva marad a magyarországi légijáratokat is kiszolgáló belgiumi Charleroi nemzetközi repülőtér – írja az MTI. Újabb döntésig nem lesznek elérhetők a repülőtéri terminálok, ahogy a belépés sem engedélyezett a repülőtér teljes területére. Az érkező járatok többségét fogadja a repülőtér.

A belgiumi reptéren hétfő óta sztrájkol a biztonsági szolgálat. A hét elején nagy zsúfoltság alakult ki, amely ellehetlenítette a földi kiszolgálást. A biztonsági szolgálat a helyszínre vezető körforgalom közlekedését lassította. Kedden tettlegességig fajult a helyzet, öt rendőr megsérült. A biztonsági szolgálat akciója botrányos, erősen rontja a repülőtér imázsát” – mondta Philippe Verdonck, a repülőtér vezérigazgatója.

A biztonsági szolgálat tagjai azért sztrájkolnak, mert a légikikötő közbeszerzés útján, egy újabb cég bevonásával kívánja végeztetni a beengedést és a csomagellenőrzést. A repülőtéri vezetőség szerint azonban az újabb cég bevonása nem befolyásolja a foglalkoztatást, sem a díjazás mértékét.

A sztrájk valószínűleg a hét hátralévő részében is folytatódik, néhány légicég valószínűleg az összes charleroi-i járatát törli a következő napokban.

Ryanair arról határozott, hogy a reptér lezárása miatt a beszállókapuknál megjelenni nem tudó utasok esetében a távolmaradást járattörlésnek fogja minősíteni, ami lehetőséget biztosít egy másik járatra való átjelentkezésre, illetve a vételár visszatérítésének kezdeményezésére.
Ahogy korábban a Napi.hu is megírta, a belga sztrájk a budapesti reptéren is kieséseket okozott.