Saját zöldségeskertet hozott létre a francia futballklub, az AS Monaco, hogy a jövőben csak helyi és organikus élelmiszert egyenek a játékosok. A kert rendezéséhez táplálkozási szakembert is felfogadtak, valamint együttműködnek városi mezőgazdaságra specializálódott Terrea nevű céggel is.
A csapat kertjének több mint felét fűszernövények, nagyjából 30 százalékát zöldségek és 10 százalékát a gyümölcsök teszik ki. A kezdeményezés felügyeletéért Juan José Morillas, a csapat táplálkozási szakértője felel - írja az Euractiv. - Fontos, hogy a játékosaink a fizikai és mentális jóllétüket is karbantartsák, ezért a saját magunk által termesztett élelmiszert fogják a jövőben fogyasztani - tette hozzá Morillas.
Kapcsolódó
A 200 négyzetméteres kertben jelenleg olyan szezonális zöldségeket termesztenek, mint a cékla, a retek vagy éppen a vöröskáposzta, de antioxidánsokkal teli gyümölcsök is, amelyek a játékosok jobb egészségügyi állapotát segíti. A szakértő kiemelte, az AS Monaco már workshopokat is tervez, hogy a legfiatalabb játékosok körében is növelje a környezettudatosságot.
Gazdasági hírek azonnal,
egy érintéssel
Töltse le az Economx app-ot, hogy mindig időben értesülhessen a gazdasági és pénzügyi világ eseményeiről!
Kérjen értesítést a legfontosabb hírekről!
Legolvasottabb

Nagy a baj: rendkívüli kormányülést hívtak össze a megállíthatatlanul terjedő vírus miatt

Kritikus lehet az idei nyár Európában, be kell húzni a féket

Megvan a bűnös, ez okozta a pénteki borzalmas földindulást

A fasorba sincsenek az állampapírok: örülhet, aki egy másik hazai pályán fektetett be

Ausztria térdre rogyott, ez már a lakosság előtt sem titkolható

Grönlandot elözönlik az amerikaiak, a tettrekészek Párizsban gyülekeztek

Újabb erős földrengés: Tonga térségében szökőárriadót rendeltek el

Egy új NAV-os húzás kesztyűs kézzel bánik a jogkövető adózókkal, de sokba fájhat a mulasztás

Változnak az idők: már egy mérnöknek sem elég angolul sört kérni
