Az elemzők által várt csökkenéssel szemben stagnált a kiskereskedelmi forgalom júniusban havi szinten az Egyesült Államokban.

A Reuters beszámolója szerint

az előző hónapban a kiskereskedelmi forgalom nem változott havi szinten az előző havi 0,3 százalékos bővülést követően. Az elemzői előrejelzésben 0,3 százalékos zsugorodás szerepelt.

Éves alapon a kiskereskedelmi forgalom 2,3 százalékkal bővült júniusban, miután egy hónappal korábban, májusban 2,6 százalékkal nőtt.

A legnagyobb mértékű, 1,9 százalékos havi növekedést a nem bolti kiskereskedők forgalma érte el, az építőanyag- és kerti felszerelés-kereskedések forgalma 1,4 százalékkal, az egészségügyi és testápolási termékeket árusító üzleteké 0,9 százalékkal, a ruházat és ruházati kiegészítők, valamint a bútorüzletek forgalma egyaránt 0,6 százalékkal nőtt.

Az elektronikai és háztartási cikkek forgalma 0,4 százalékkal nőtt, a bolti vegyes kiskereskedelem, valamint az éttermek és bárok forgalma pedig egyaránt 0,3 százalékkal bővült. Az élelmiszer- és italboltok eladásai 0,1 százalékos növekedést mutattak havi összevetésben.   

A benzinkutak forgalma 3 százalékkal, a gépjármű- és alkatrész-kereskedőké 2 százalékkal, míg a sportszer-, hobbi-, hangszer- és könyvesboltok forgalma 0,1 százalékkal.

Ezt az elemzők sem látták jönni: nyolchavi mélypontra zuhant az amerikai fogyasztói bizalom

Az elemzők által várt javulás helyett zsinórban a negyedik hónapban romlott a Michigani Egyetem amerikai fogyasztói hangulatindexe júliusban.