Magyarországról nem érkezik fontos makroadat, viszont az Államadósságkezelő Központ 12 hónapos diszkontkincstárjegy-aukciót tart.

Az Eurostat közzéteszi az októberi fogyasztói árak alakulásáról szóló statisztikáját. Az euróövezetben az előző hónapban 0,4 százalékkal nőttek az árak, a szakértők most kicsivel visszafogottabb, 0,3 százalékos emelkedést várnak.

Az Egyesült Államokból a megkezdett lakóingatlan-építések és kiadott építési engedélyek számáról érkeznek októberi adatok. Szeptemberben 18 hónapja legalacsonyabb szintre, 1,05 millióra csökkent éves szinten - 2015 szeptemberétől idén szeptemberig - a megkezdett építkezések száma az augusztusi 1,15 millióról. Szakértők azzal számoltak, hogy a megkezdett lakásépítések száma 1,18 millió nő szeptemberben. A kiadott építési engedélyek száma 6,3 százalékkal, éves szinten 1,22 millióra emelkedett a múlt hónapban.

Az is kiderül, hogy miként változtak az amerikai fogyasztói árak októberben. Szeptemberben 0,3  százalékos volt a növekedés havi bázison, most az elemzők 0,4 százalékra számítanak.

Az USA-ból érkezik még a Philly Fed Index is.