Kedvezőtlen hírek érkeztek azonban a munkaerőpiac felől. A frissen regisztrált munkanélküli segélykérelmek száma a várt 2 ezer helyett 16 ezerrel (357 ezerre) emelkedett múlt héten.

2012 negyedik negyedévében a vártnál jobban teljesített az amerikai gazdaság. Évesített negyedéves alapon 0,4 százalékos volt a növekedés, a korábban jelzett -0,1, illetve +0,1 százalék helyett. A korrekció azonban azon a tényen nem változtatott, hogy 2012 utolsó negyedéve az elmúlt két év leggyengébb negyedévének számított.

A korrekciót az exportszektor vártnál jobb teljesítménye és a vártnál erősebb beruházási aktivitás indokolhatta - derül ki a bontásból. Kedvezőtlen hírek érkeztek azonban a munkaerőpiac felől. Múlt héten 16 ezerrel több (összesen 357 ezer) új munkanélkülit regisztráltak, mint két héttel korábban, míg a konszenzus 338 ezer volt.

A két héttel ezelőtti értéket 336 ezerről 341 ezerre módosították.

Nőtt a segélykérők számának négyhetes mozgóátlaga is (2250-nel 343 ezerre), kevesebben voltak viszont azok, akik tartósan munkanélküli segélyből élnek (számuk 27 ezerrel 3,05 millióra csökkent), bár utóbbi a két héttel ezelőtti időszakra vonatkozik. A tartósan segélyből élők esetében a 3,05 milliós érték négy és féléves mélypontnak számít.