Elkészült az a 3 kilométer hosszú, 350 millió dolláros híd, amit Kína az Észak-Koreával összekötő kulcsfontosságú fejlesztésnek tartott. Azonban a phenjani kormány úgy tűnik, nem tulajdonított hasonló fontosságot a projektnek, mert nem építette meg a létesítményt a koreai vasút- és úthálózathoz bekötő szakaszokat, így a gyönyörű, korszerű híd az észak-koreai oldalon egyenesen a rizsföldeken végződik.

Peking elmaradott északkeleti tartományainak fellendítését várta a projekttől - írta az AP. Az eredetileg október 30-ra tervezett ünnepélyes átadást "meghatározatlan időre" elhalasztották. A Jalu folyón átívelő hídtól a kínaiak elsősorban azt várták, hogy utat nyit az észak-koreai kikötőkhöz körzetüknek.

A phenjani vezetés azonban folytatja kötéltáncát Moszkva és Peking között, és most éppen az oroszokhoz való közeledés van műsoron - a külföldi elemzők elsősorban ennek tulajdonítják a híd iránti érdektelenségüket. Egyébként a Jalun van már egy, 1937-ben épült híd a két ország között, amin egyetlen vasúti sínpár vezet át, így azon délelőtt az egyik, délután a másik irányba megy a forgalom, és csak felváltva használhatják az autók és a vonatok.