A Bankrate.com kutatásából kiderül, hogy az ezredfordulós generáció fiatalabb (18 és 26 év közötti) tagjainak több mint a fele (51 százalék) legalább hetente egyszer kocsmázik, 54 százalékuk minimum hetente háromszor étteremben eszik, 30 százalékuk pedig kávézóba jár legalább heti 3 alkalommal - olvasható a portál cikkében. Sőt, az átlagos fiatal heti ötször étkezik étteremben.
A 24 éves szerző azt tanácsolja a fiataloknak, hogy inkább főzzenek otthon, diszkontban vegyék meg az italt és a kávézást is otthon oldják meg.
Tanácsa szerint mérsékelt költés mellett is maximális lehet az élmény, némi önkontroll még senkinek sem okozott kárt - állítja. A spórolt pénzt inkább saját szolgálatunkba kell állítani, magas kockázatú megtakarításokba a jövő érdekében - javasolja a szerző.