Az LVMH borok és szeszes italok részlegének vezetője távozni készül, miközben a világ legnagyobb luxuscége a kínai fogyasztói kereslet visszaesésével küszködik.

A Bloomberg az ügyvezető távozásának körülményeit ismerő emberek alapján arról ír, hogy a 61 éves Philippe Schaus hamarosan be is jelenti a távozását. Az LVMH és Schaus sem kommentálta ezeket az értesüléseket.

A luxemburgi születésű Schaus több mint két évtizede csatlakozott az LVMH-hoz, 12 éve tagja a vállalat végrehajtó bizottságának.

A tervezett lépés azután történik, hogy az LVMH a héten a harmadik negyedévi eladások visszaeséséről számolt be, a borok és szeszes italok ismét a legrosszabbul teljesítő divízió volt, amelyet különösen a Hennessy Cognac-hoz hasonló termékek iránti alacsonyabb kínai kereslet okozott.

Ez egyben a legújabb változás a végrehajtó bizottság folyamatban lévő átalakításában. Chris de Lapuente, aki a Sephorát is magában foglaló részleget felügyeli október 31-én távozik az óriásvállalattól.

Bernard Arnault, az LVMH elnök-vezérigazgatója is megérezte a cége nehéz helyzetét, a részvények árfolyama alapján ugyanis egy ideig ő számított a világ leggazdagabb emberének, mostanra azonban a vagyona 177 milliárdra olvadt, ami már csak az ötödik helyre elég.

46 milliárd dollárt bukott pár hónap alatt Bernard Arnault

A világ legnagyobb luxuscikk vállalatának francia vezérigazgatója rendesen érezheti a luxusboom lecsöngését, elég ehhez, ha csak a vagyonára tekint.