Az AMD amerikai chipgyártó 4,9 milliárd dollár (1744 milliárd forint) értékű készpénz- és részvényüzlet keretében megvásárolja a ZT Systems szervergyártót, amivel az a célja, hogy megerősítse mesterségesintelligencia-kapacitását az ugyancsak amerikai Nvidiával való versenyben.

A New Jersey állambeli Secaucusban székelő ZT Systems több mint egy évtizede tervez és telepít adatközponti és tárolási infrastruktúra rendszereket a felhőalapú vállalatok számára. Az AMD arra törekszik, hogy növelje mesterséges intelligencia képességeit.

A vállalat az elmúlt egy évben több mint 1 milliárd dollárt fektetett be mesterségesintelligencia-szoftverképességeinek megerősítésére.

Lisa Su, az AMD elnök-vezérigazgatója azt mondta, hogy a ZT Systems megvásárlása a következő nagy lépés a cég hosszú távú mesterségesintelligencia-stratégiájában, aminek a célja olyan megoldásokat biztosítani, amelyek gyorsan és széles körben telepíthetők felhőalapú és vállalati ügyfelek között.

Hatalmasat kaszált az olajnagyhatalom a mesterséges intelligenciával

A norvég állami vagyonalap masszív nyereséget tudott elérni az első félévben. A mesterséges intelligenciával kapcsolatos részvénypiaci rallynak köszönhetően közel 138 milliárd dollárt kaszált az ország olaj- és gázbevételeinek egy részét kezelő intézmény.

A részletekről ITT írtunk bővebben.