A pop királyához méltó előadás-sorozatot szervezett a cirkusz és a populáris táncművészet sajátos ötvözetét kínáló kanadai Cirque du Soleil (A nap cirkusza). A háttérben 12 tagú zenekár és háromfős vokál kíséri a két éve elhunyt sztár számaival fellépő énekeseket, az egyik jeleneten a temetőt ábrázoló díszletből felkelő múmiák azonnal táncra perdülnek. A Michael Jackson: The Immortal World Tour című show-t júliusig 150 helyszínen mutatják be Észak-Amerikában, majd 2014-ig tartó világ körüli turnéra indulnak vele. Az előadás-sorozat azonban nem csupán művészi értékeivel válhat a zenész halálát követő időszak legértékesebb Jackson-produkciójává, hanem anyagi teljesítményével is − derül ki a Forbes cikkéből.


Elővételben eddig 40 millió dollár értékű jegyet adtak el a fellépésekre, amelyek alkalmanként 2,5 milliós bevételt hoznak a szervezőknek, illetve a sztár örökségét kezelő szervezetnek. Az előadások bevétele egymillió dollárral haladja meg a legnépszerűbb mai sztárok, például Lady Gaga egy-egy show-ján befolyó összeget. A kiadások levonása után esténként 750 ezer dollár profitot hoz a produkció, s mivel a szervezők és a vagyonkezelő fele-fele arányban osztozik a költségeken és a hasznon, ebből 375 ezer jut az örökösökre. Ha a show létrehozására költött 60 millió dollár kezdeti befektetés felét elosztjuk 150 előadásra, akkor alkalmanként 200 ezer dollárral kell csökkentenünk ezt az összeget, marad tehát 175 millió dollár. Sajátos módon azért ilyen nagy a haszon, mert a show-ban nem szerepel világsztár, akinek személyes költségei elvinnék a profit javát.

A Jackson-örökség vagyonkezelője 500 millió dollár bevételt ért el a zenész halála óta, ebből az elmúlt 12 hónapban 170 millió dollár folyt be. Az elhunyta után kiadott album 8,3 millió dollárt hozott az USA-ban, ami majdnem kétszer annyi, mint az eladási lista második helyezettje, Taylor Swift lemezének bevétele. A dvd-eladások és más royaltyk évente két számjegyű dollármilliós hasznot eredményeznek, a Sonyval közösen birtokolt híres katalógus, amely egyebek mellett Beatles-számok kiadási jogát tartalmazza, 50−75 millió dollárral gazdagítja az örökösöket. A Sony a következő hét évben tíz zenei projektet indít a sztárra emlékezve, amelyek után 250 millió dollárt utal át a vagyonkezelőnek. A This Is It című posztumusz Jackson-film után 60 milliót fizetett a Sony.