Korrupció gyanújával Belgrádban őrizetbe vették Predrag Bubalo volt gazdasági minisztert és Miodrag Gyorgyevicset, a privatizációs ügynökség egykori vezetőjét. Mint a B92 televízió jelentette, a vád tárgya a belgrádi kikötő (Luka Beograd) privatizálása, amivel a volt állami vezetők és társaik legalább 5,7 millió eurós kárt okoztak a költségvetésnek. Bubalót januárban már kihallgatta a rendőrség.

A kikötővállalatot 2005-ben, Vojiszlav Kostunyica első kormányának idején adták el a luxembourgi székhelyű Worldfinnek, amelynek akkor Miroslav Miskovics és Milan Beko volt a tulajdonosa. A korrupcióellenes tanács már 2008-ban úgy nyilatkozott, hogy a belgrádi kikötő eladásának módja jelentős méretű korrupcióra utal, ami nemcsak az államnak, de az adófizetőknek és a részvénytulajdonosoknak is kárt okozott. A vállalat vételárát ugyanis két és félszer alacsonyabban állapították meg, mint az eladás időpontjában tényleges könyv szerinti értéke volt.

A tanács 2010-ben 17 személy ellen emelt vádat, azt állítva, hogy összesen legalább 21 millió euróval károsították meg az államot - köztük volt Bubalo és Beko is.

Miskovicsot már tavaly decemberben őrizetbe vették, és beismerte, hogy rendszeresen havi apanázst fizetett vezető politikusoknak, köztük Bubalónak is. Fizetési listáján szerepelt mellette többek között az uniós integrációért felelős miniszterelnök-helyettes, a környezetvédelmi miniszter és a kereskedelemügyi miniszter is - írta a Kurir.