Szlovákiában idén öt nagyobb beruházás bejelentésére számíthatunk, amelyek összesített értéke meghaladhatja a 100 millió eurót - nyilatkozta Vazil Hudák gazdasági miniszter. A szaktárca vezetője szerint ezekből hármat az országban már korábban letelepedett cégek hajthatnak végre, bővítve az eddigi kapacitásaikat, két esetben azonban teljesen új beruházóról beszélhetünk - írta a pozsonyi Új Szó.

Hudák a részletekről csak annyit árult el, hogy a Sario beruházásösztönző ügynökséggel már dolgoznak a beruházási projektek részletein. Hogy a szerződéseket még a választások előtt sikerül-e aláírni, az egyelőre kérdéses. Valójában azonban nem az a lényeg, hogy bármi áron még a választásokig egyezségre jussunk, hanem az, hogy mindkét fél számára elfogadható kompromisszumot kössünk - mondta a gazdasági miniszter, hozzátéve azonban, hogy reményei szerint márciusig legalább két nagyobb beruházást hivatalosan is bejelentenek.

Robert Fico kormányfő még decemberben, a Jaguar autógyártó nyitrai beruházásnak a bejelentését követően megszellőztette a hírt, hogy nem a Jaguar az egyetlen nagyberuházás, amely Szlovákiába érkezik.

Egymilliárd eurós beruházásról beszélhetünk, egy nagy információtechnológiai cég ugyanis Besztercebánya mellett szeretne letelepedni, és ugyanebbe a régióba készül egy másik nagy beruházó is - mondta Fico. A két beruházás megvalósulásával a kormányfő szerint 2500 új munkahely jöhetne létre.