45 milliárd dollárra (több mint 16 ezer milliárd forint) értékelték az új és meglévő befektetőkkel folytatott másodlagos részvényeladás során a Revolutot. A brit fintech vállalat közleménye szerint

ez az értékelés tükrözi a vállalat által az elmúlt negyedévekben elért erős pénzügyi teljesítményt, valamint a stratégiai célok megvalósításában elért eredményeket.

 2021 júliusában még mindössze 33 milliárd dollárra értékelték a vállalatot – írja a CNBC.

Nik Storonsky, a Revolut vezérigazgatója elmondta: izgatottan várják, hogy  „több új befektetővel is partnerek lehetünk, akik osztják az elképzeléseinket, miközben folytatjuk az utunkat, hogy újradefiniáljuk a banki tájképet, ahogyan eddig ismertük.”

A banki engedély után

Erre az értékelésre néhány héttel azután került sor, hogy a Revolut – bizonyos korlátozásokkal – banki engedélyt kapott az Egyesült Királyságban.  A banki jogosultság birtokában a fintech cég ügyfélszámlái a brit pénzügyi szolgáltatások kártalanítási rendszerének hatálya alá tartoznak, amely akár 85 000 font (csaknem 40 millió forint) értékű ügyfélbetéteket is véd, ha egy vállalkozás csődbe megy.

Az engedély lehetővé teszi a brit cég számára, hogy ügyfélbetéteket fogadjon el és hiteleket, valamint hitelkártyákat bocsásson ki. A hivatalos indulás előtt a vállalatnak ki kell építenie a banki infrastruktúráját Nagy-Britanniában.