A svéd vállalat számára hosszú hónapok eltelte után hagyta jóvá az Apple a Spotify applikáció újabb verzióját az iOS-en, amellyel részlegesen harmonizálta annak működését a hatályos uniós jogszabályokkal, egész pontosan a Digital Markets Act-el.

Ezzel már feltüntetheti a cég a különböző havidíjainak árát és a konstrukciók, valamint a vonatkozó promóciók részleteit. Az Apple azonban továbbra is jutalékot kér a külső linkeken keresztül megkötött előfizetések után, aminek az összege nem kevés: 27 százalék – írja a HWSW. A svéd vállalat azonban továbbra sem hajlandó ezt az Apple számára megfizetni.

Miután az Európai Bizottság bődületes, 1,84 milliárd eurós bírságot rótt az Apple-re, a techóriás létrehozta a Music Streaming Services Entitlement-et az Európai Gazdasági Térség szereplői számára, amire azért van szükség, hogy azok a fizetések során a külső webhelyekre külső hivatkozásokat, gombokat helyezhessenek el.

A Spotify végre beújíthat az EU-ban

A Spotify szerdán frissíti az Európai Unióban az Apple-eszközökön lévő applikációját, ami így tartalmazni fogja a különböző előfizetési csomagok és szolgáltatások árait. Mindezt több mint három hónappal azután, hogy az iPhone-gyártó elutasította ezt a lépést.
Ha többre kíváncsi, itt olvashat tovább.