Úgy tűnik, rossz csillagzat alatt született a Nokia és a Microsoft házassága vagy legalábbis az egyik fél magával hozta ismert rossz tulajdonságait. A piaci részesedésének rendületlen zsugorodásával küszködő Nokia kénytelen volt bejelenteni, hogy legigényesebb okos telefonja, a Lumia 900 szoftverében rejtett hibát (software bug) fedeztek fel - jelentette a Reuters. Elemzők szerint a csapás miatt a finn nagyvállalat már-már búcsút mondhat amerikai piaci feltámadási terveinek.

A készülék a két vállalat friss együttműködésének jegyében az elsők között kapta meg a Microsoft Phone szoftverét. Árusítását április 8-án kezdték meg az USA-ban az AT&T mobilszolgáltatónál, és a tervek szerint a második negyedévben dobják piacra a világ többi országában.

A helyzet az, hogy helyzet van

Egy a memóriamenedzsmenttel összefüggő helyzet fennforgását fedeztük fel, amely egyes esetekben az adatkapcsolat megszakadásához vezethet - jelentette be közös közleményében Jo Harlow, a Nokia okostelefon-üzletágának vezetője és Chris Weber, a cég amerikai tevékenységének irányítója. Ez az ügy kizárólag a szoftvert érinti, nem függ össze a telefon hardverével vagy a távközlési hálózattal - tették hozzá.

A Nokia kifejlesztette a hibát kijavító megoldást, amely április 16-ától lesz elérhető. A telefoncég emellett a Lumia 900 minden vásárlójának - továbbá mindenkinek, aki április 21-éig vesz ilyen telefont - 100 dolláros hitelt nyújt AT&T-s számláján. A készüléket 99,99 dollárért adták azoknak az ügyfeleknek, akik egy éves szerződést írtak alá a telefonszolgáltatóval.