Az FM Logistic négy platformot üzemeltet majd, ami összesen 200 000 m2 raktározási területet foglal magában, 1150 dolgozónak ad munkát és 2012-ben 47 millió euró forgalmat generált. A telephelyek mind nagy fogyasztói bázissal rendelkező környéken helyezkednek el, Sao Paulo, Rio, és a déli régiók vonáskörzetében.

Az FM Csoport mindent megtesz, hogy a lehető leghatékonyabbá tegye a piacra való belépést, valamint, hogy három éven belül megerősítse transzport és co-packing tevékenységét a régióban.

A logisztika kérdése egyre fontosabb Brazíliában. A kereslet nagy, és az ország gazdasági növekedésének szempontjából is fontos, hogy ezeket az igényeket kielégítsék. Döntésünk oka, hogy szeretnénk kielégíteni nemzetközi ügyfeleink igényeit széleskörű logisztikai szolgáltatásainkkal. Szeretnénk elérni, hogy az iparági sztenderddé váljon az FM által nyújtott magas minőségű szolgáltatás Brazíliában is, valamint, hogy a növekedés során kiemelt hangsúlyt kapjanak olyan a vállalat által fontosnak tartott értékek, mint a fenntartható fejlődés és a társadalmi felelősségvállalás - fogalmazott Jean-Christophe Machet, az FM Logistic vezérigazgatója.

Elmondta: a McLane valamint a zöldség-gyümölcs logisztikával foglalkozó oroszországi Univeg Logistics akvizíciójára azért került sor, mert mindkét vállalat ügyfél portfóliója jól illeszkedik a miénkbe, a zöldség-gyümölcs logisztika például kulcsfontosságú számunkra, hiszen remekül kiegészíti a kiskereskedelmi cégek számára nyújtott egyéb szolgáltatásainkat.